دوشنبه ٠٢ مهر ١٣٩٧
اوقات شرعی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 72646
 بازدید امروز : 193
 کل بازدید : 155576
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 1.2792
ورزش منظم، کاهش وزن، استفاده از میوه و سبزی، عدم استعمال دخانیات، کنترل استرس و تغذیه مناسب از راهکارهای پیشگیری از دیابت هستند
اخبار > مصرف قلیان یکی از عوامل اصلي بروز سرطان ريه/ مصرف كننده قليان در هر وعده معادل 100 نخ يا بيشتر سيگار، دود دريافت می کند


  چاپ        ارسال به دوست

شبکه بهداشت درمان چرام خبر داد؛

مصرف قلیان یکی از عوامل اصلي بروز سرطان ريه/ مصرف كننده قليان در هر وعده معادل 100 نخ يا بيشتر سيگار، دود دريافت می کند

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان چرام با اشاره به مضرات مصرف قليان گفت: مصرف قلیان یکی از عوامل اصلي بروز سرطان ريه، بيماري هاي قلبي و عروقي و ساير بيماري ها محسوب می شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان چرام؛ سکینه رفیعی افزود: برخلاف بسياري از عقايد و باورهاي سنتي، دود منتشره از قليان حاوي مقادير بي شماري مواد سمي است.

وی با بیان اینکه اين مواد به عنوان عوامل اصلي بروز سرطان ريه و بيماري هاي قلبي عروقي شناخته شده اند، ادامه داد: از آنجائيكه نيكوتين موجود در دود حاصله از مصرف قليان همانند ساير مواد دخاني اعتيادآور بوده، مصرف متناوب آن ايجاد وابستگي مي نمايد.

وی ذعان داشت: مصرف كنندگان قليان در هر بار مصرف، دود بسيار زيادتري را در مقايسه با كشيدن يك نخ سيگار دريافت مي كنند به نحوی که افراد سيگاري كه به طور متداول 8 تا 12 نخ سيگار در روز مصرف مي كنند به طور متوسط با 40 تا 75 پُك كه به مدت 5 تا 7 دقيقه به طول مي انجامد حدود 5/0 تا 6/0 ليتر دود استنشاق مي كنند.

 وی اضافه کرد: اين در حالي است كه مصرف كننده قليان در هر وعده مصرف كه بع طور متداول 20 تا 80 دقيقه طول مي كشد، حدود 50 تا 200 پُك مي زند كه هر پُك به طور متوسط حاوي 15/0 تا يك ليتر دود است..

رفیعی اظهار داشت: به عبارت ديگر از نظر ميزان مواجهه و استنشاق دود، هر فرد مصرف كننده قليان در هر وعده معادل 100 نخ يا بيشتر سيگار، دود دريافت می نماید.

وی افزود: بنابراين مي توان نتيجه گرفت كه با فرض جذب بخشي از نيكوتين موجود در دود قليان در اثر عبور آن از آب، مصرف كنندگان قليان با استنشاق مقادير بسيار زيادتر دود جهت رسيدن به آستانه ارضاء وابستگي، در مواجهه با مقادير زيادتر مواد شيميايي سرطان زا و گازهاي خطرناك همچون منواكسيد كربن قرار میگیرند.

وی ادامه داد: ميزان گاز منواكسيد كربن، فلزات سنگين و تركيبات شيميايي سرطان زا منتشره از احتراق ذغال يا مواد ايجادكننده حرارت در قليان در مقايسه با سيگار به مراتب بيشتر و اثرات سوء آن نيز،  چه براي مصرف كنندگان و چه افراد در معرض دود تحميلي، فراتر است.

 کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان چرام در پایان خاطر نشان کرد: بيماري هاي منتقله از طريق دهان و دستان آلوده در اثر استفاده مشترك از قليان، همچون سل و هپاتيت، قابل بررسي است.۵


٠٧:٥٢ - چهارشنبه ١٣ تير ١٣٩٧    /    شماره : ٢٠٤٧٩    /    تعداد نمایش : ٩٦


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




منو اصلی

سایت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد